Niel zet klimaatambities kracht bij.

Op 8 maart 2023, over deze onderwerpen: Milieu, Klimaat, Klimaat en Energie

Vandaag is de klimaatverandering één van de grootste uitdagingen die we kennen. Het is een uitdaging dat ik als schepen van Milieu en Klimaat ernstig neem. Ik wil bouwen aan een klimaat neutrale, aantrekkelijke en leefbare gemeente. Niet gewoon een plan uitrollen maar een proces in gang zetten, de duurzame toekomst van Niel vormgeven met daarin de Nielenaar centraal.

Het was nodig om ambitieus het pad van verandering in te slaan en dit slagkrachtig, positief, en transparant. Het plan houdt rekening met het huidige bestuursakkoord, en met de lopende en geplande beleidsacties. Het bouwt verder op de bestaande realisaties, de aanwezige Nielse troeven en het al opgebouwde draagvlak.

Met de energie- en klimaattransitie komen vele vraagstukken samen. Naast een economisch en een ecologisch luik is er ook een belangrijk sociaal vraagstuk aan verbonden. Hoe krijgen we iedereen mee? Daarnaast stelt ze ook onze eigen organisatie voor een grote uitdaging. Eén ding is zeker: het zal van ons allen een omslag vragen, in onze manier van kijken, van denken, en van werken. Dit plan tekent daarom voor een groot deel een visie uit: in welke gemeente willen we in 2050 wakker worden?

“Dit plan raakt aan vele beleidsdomeinen. Ik wil dan ook oprecht alle collega’s danken die er mee hun schouders onder hebben gezet en dat ook verder zullen blijven doen. Ik ben dankbaar voor hun bijdrage en wil samen met alle betrokkenen het plan in concrete actie omzetten. Met veel goesting pak ik deze ambitieuze opdracht aan. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen, groot en klein, zijn steentje kan en zal bijdragen, samen zullen wij het nieuwe klimaat neutrale Niel van morgen bouwen!”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is