Opvoeden

Opvoeden

De aangroei en verjonging van onze gemeente zet er ons toe aan om maximaal te investeren in onze jeugd en dit zowel op gebied van kinderopvang, onderwijs als vrije tijd.

Het nieuwe jeugdhuis is intussen een feit maar ook aan onze schoolgaande jeugd en de buitenschoolse kinderopvang werken we. 

Zo werden in 2015 de gronden achter Den Tighel aangekocht, goed voor +/- 2000 m² en werd er een subsidiedossier voor uitbreiding van onze Gemeentelijke BasisSchool ingediend. Intussen zitten we in de finale ronde voor de nieuwbouw- en verbouwingswerken van de centrale campus Diepensteyn – Ridder Berthoutlaan – Schuttershofstraat. De werken zullen nog dit jaar (2018) aanvatten. Op de nieuwe campus zullen dan alle leerlingen kleuteronderwijs en de 3 eerste leerjaren lager onderwijs van de GBS terecht komen. Maar ook de Academie voor Muziek en Woord brengen we daar onder alsook de jongste leerlingen van de KunstAcademie Niel die nu in de Steenweg gehuisvest zijn.

Ook de school in de Veldstraat zijn we niet vergeten. Zo werd hier een nieuwe speelplaats aangelegd, zijn alle ramen vernieuwd en zullen we nu verder gaan met de vloerbedekking.

Ook aan de toegankelijkheid en de energie-vriendelijkheid van onze schoolgebouwen is gewerkt, iets wat we nu al degelijk merken in de energierekeningen

Voor de Buitenschoolse KinderOpvang hebben we een 3de locatie geopend (in de Sint Hubertusschool), we hebben de openingsuren uitgebreid en in de zomer van 2017 was de BKO voor het eerst geopend gedurende de ganse zomervakantie (met uitzondering van de weekends en de feestdagen). Dit zetten we zeker verder in 2018!

Investeren in onze jeugd is investeren in onze toekomst!

 

Nieuws over dit onderwerp

Het zal weer kriebelen deze zomer

Net als in 2017 voorzien we ook in 2018 weer een ganse zomervakantie lang in kinderopvang. In onze gemeente vinden steeds meer jonge gezinnenmet kinderen hun plek. De zomervakantie bracht in het …