Niel zet zich op de kaart tijdens de Openbaar Groen Awards!

Op 10 januari 2024, over deze onderwerpen: Openbaar groen, Begraafplaatsen, Begraafplaatsen en Erediensten

Niel zet zich op de kaart tijdens de Openbaar Groen Awards!

Vol trots delen we graag mee dat Niel de 4de plaats behaalde met onze “sterrenweide” en de 5de plaats behaalde met “De Kil” en “Oud Veer”! Dit als kleine gemeente tussen de grootsteden als Antwerpen, Brugge en Gent. Onze beide schepenen zijn dan ook enorm trots op de behaalde resultaten. Een prestatie om echt fier op te zijn!

“Onze begraafplaats, met sterrenweide en sterrenheuvel op de kinderbegraafplaats, is een plek voor stilte en herdenking. Door er meer groen te voorzien, zorgen we voor een natuurlijke rust en een sereen gevoel. Dat dit groenproject de 4de plaats behaalde maakt mij ontzettend trots” Zegt schepen Eddy Soetewey

Er werden maar liefst 154 projecten ingediend. Dit konden zowel groene stadsvernieuwingsprojecten als kleine lokale projecten zijn. De criteria die de VVOG voor ogen hielden: groenbeleving, creativiteit, burgerparticipatie, vernieuwing en klimaatbestendigheid.

Deze projecten werden allen ingedeeld in elf categorieën: begraafplaats, bebloemings-project, groene ader, omgevingsgroen, buurtgroen, wijkpark, landschapsinrichting, speelgroen/scholen, themagroen, planten-perken en tuinstraat. De ingediende groenprojecten van onze gemeente werden ingedeeld in de categorie begraafplaats en planten-perken.

“We zijn ontzettend fier dat het geleverde werk de Vereniging voor Openbaar Groen niet ontgaan is en dat onze groenprojecten verdienstelijk in de bloemetjes werden gezet. Ook voor het bijenvriendelijk organiseren van ons openbaar groen werden we erkend. We willen dan ook graag deze weg in de toekomst verder bewandelen” zegt schepen Breugelmans Kelly

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is