Sven Van Gysel (N-VA) verlaat de politiek.

Op 27 september 2022

Omwille van medische redenen geeft Sven Van Gysel zowel ontslag als schepen en als gemeenteraadslid. Sven: “Ik wil nu in alle rust samen met mijn vrouw en dochter werken aan mijn medisch herstel.”

Schepen Eddy Soetewey (N-VA): “Ik betreur het vertrek van Sven uit het gemeentebestuur. Ik heb hem steeds gekend als een integer, hardwerkende en gemotiveerde bestuurder. Spijtig genoeg hebben medische redenen roet in het eten gegooid. Ik gun hem dan nu ook alle rust, wens hem een spoedig herstel toe en bedank hem voor de manier waarop hij met de nodige “grinta” vorm gaf aan het bestuur.”

Fractieleider Kelly Breugelmans (N-VA) zetelt voortaan als schepen. Kelly: “Het is zeer jammer dat we afscheid moeten nemen van Sven. We wensen hem vooral een spoedig herstel toe. Dit is dus zeker niet de manier waarop ik schepen wenste te worden, maar ik zal mijn uiterste best doen om met dezelfde energie als Sven aan de slag te gaan en het werk verder te zetten.”.

Kelly, 34 jaar, is moeder van 3 kinderen en als zelfstandige actief in de kinderopvang. Zij zal naast de bevoegdheden Openbaar Domein, Openbaar Groen, Milieu en Klimaat dan ook Buitenschoolse Opvang (hiervoor onder de bevoegdheid van schepen Soetewey) voor haar rekening nemen.

Eddy: “Met spijt in het hart neem ik afscheid van de bevoegdheid kinderopvang die ik reeds sinds 2013 had maar anderzijds doe ik dit ook met een gerust hart. Kelly is al jaren actief binnen deze sector en zal daar alzo snel haar weg in vinden. Zelf neem ik dan weer terug de bevoegdheden toerisme en erfgoed voor mijn rekening, bevoegdheden die ik ook vroeger al had.”.

Roxanne Leysen, 37 jaar en moeder van 2 kinderen, vervangt Sven in de gemeenteraad namens N-VA. Ze neemt ook meteen de rol van fractieleider over van kersvers schepen Kelly Breugelmans. Roxanne is zaakvoerder-architect van een architectenbureau gevestigd te Niel en zetelde als deskundige en ondervoorzitter in de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (GECORO). Deze functie dient ze nu als gemeenteraadslid op te geven. Roxanne: “Ik heb mij altijd sterk en graag ingezet in de GECORO, vermits ruimtelijke ordening als architect mij nauw aan het hart ligt. Ik hoop alvast mijn expertise hierin verder te kunnen zetten in de gemeenteraad”.

Gio Huybrechts (voorzitter N-VA): “Ook ik wil Sven een spoedig herstel toewensen en hem bedanken voor zijn inzet als schepen. Ik ben ervan overtuigd dat we nog steeds een sterk team hebben als N-VA”. Kelly voegt hier nog aan toe: “Ook ik ben ervan overtuigd dat we nog een sterk N-VA team behouden en daarenboven ben ik als vrouw blij dat we nu in het College van Burgemeester en Schepenen evenveel vrouwen als mannen hebben”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is