ZAAL CRYSTAL PALACE LOOPT VOL VOOR NIEUWJAARSRECEPTIE N-VA NIEL

Op 21 januari 2018

 

We konden dit jaar spreken van een recordopkomst en dat stemt ons hoopvol naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

Schepen Eddy Soetewey verwelkomde al de aanwezigen, bracht hen de beste wensen namens het bestuur over maar deed meteen ook een warme oproep naar deze 14 oktober.

De verandering werkt te Niel maar we zijn er nog niet en zouden graag verder aan het stuur blijven zitten om alle veranderingen verder te bestendigen.

 

Zo blikte hij terug op een aantal belangrijke verwezenlijkingen van de afgelopen 5 jaar.

Uitschieters hier zijn: het Nielderhoff, de nieuwe gemeentelijke website en eigen app. Maar ook het feit dat er eindelijk gewerkt wordt aan een oplossing voor het Spaans Toreken.

Verder somde hij binnen zijn eigen bevoegdheden op: de renovatie van de schoolgebouwen maar ook de nieuwe schoolcampus (start werken nog dit jaar!). Dat ook de buitenschoolse kinderopvang is uitgebreid wat betreft plaatsen, openingstijden en dagen (ganse zomervakantie geopend) was hem niet ontgaan.

Een zelfde uitbreiding zien we op gebied van cultuuraanbod met onder andere de Muziekbijoekes maar ook de toetreding tot IVEBICA.

Tot slot wordt er hard gewerkt aan een open en transparant beleid met onder andere de wijkbezoeken maar ook met de digitale infoborden.

Minister Ben Weyts nam vervolgens het woord en focuste hierbij op de verkiezingsslogan van N-VA Niel voor 2018: “Veilig thuis in een welvarend Niel”.

Hij benadrukte hierbij dat we veiligheid en welvaart op meerdere vlakken dienen te bekijken.

Zo is er economische veiligheid waarbij we als N-VA werken terug lonend wensen te maken. Maar zo is er ook sociale veiligheid. Ja wij staan achter de sociale zekerheid maar dit wel voor wie het verdient. Minister Ben Weyts vergeleek het sociale zekerheidssysteem mooi met een trampoline. Een trampoline zorgt ervoor dat je zacht kan vallen maar stuurt je nadien ook terug naar boven. Deze politiek hanteren we ook op gebied van asiel en migratie. Namelijk een warm hart voor diegenen die hier terecht beroep op doen maar hard voor diegenen die hiervan misbruik maken. Theo Francken en Jan Jambon zetten hier de juiste koers uit.

Uiteraard is ook de fysieke veiligheid van belang. Daar waar we hiervoor eerst verguisd werden geeft nu bijna iedereen toe dat de verhoogde aanwezigheid van politie en militairen op straat wel degelijk werkt.

Tot slot heeft minister ben Weyts onze identiteit nog eens benadrukt. Ja wij blijven achter onze waarden en normen staan en dit zonder ons af te sluiten van andere culturen.

 

foto's: Bert Vinck

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is