Weyts investeert €196.000 in St-Hubertusschool

Op 23 december 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert €196.000 in de St-Hubertusschool in Niel. Het geld wordt gebruikt voor de aankoop van de voormalige succes koffie gebouwen.  “Deze investering is heel welkom”, zegt Eddy Soetewey, schepen van onderwijs. “Vlak voor Kerst is dit heel goed nieuws voor alle leerlingen en leerkrachten van de St-Hubertusschool”.

Wie wil investeren in onderwijskwaliteit, moet ook investeren in de kwaliteit van de gebouwen van ons onderwijs. Dat is precies wat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) doet.

Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) €196.000 in de St-Hubertusschool in Niel. Dankzij die financiële steun van de Vlaamse Overheid kan de school het woonhuis en magazijn gelegen kerkstraat 52 (voormalige Succes koffie) aankopen.

“Hier is echt nood aan”, zegt Eddy Soetewey, schepen van onderwijs. “De school doet fantastisch werk, maar kan deze stevige financiële impuls zeer goed gebruiken. Goed nieuws voor de hele gemeente”.

In totaal voorziet minister Weyts deze regeerperiode maar liefst een half miljard euro voor schoolgebouwen. “N-VA-Niel is heel blij dat de minister ook denkt aan de St-Hubertusschool”, besluit Eddy Soetewey.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is