Vlaamse regering steunt LOG!VILLE: logistiek demonstratiecentrum op Wetenschapspark Niel

Op 23 december 2017

Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA) zegde de Vlaamse regering afgelopen vrijdag haar steun toe aan het LOG!VILLE project op het Wetenschapspark van Niel. 

Het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL), de Speerpuntcluster voor de logistieke sector en de POM Antwerpen slaan de handen in elkaar voor de bouw van een demonstratiecentrum en belevingsruimte op het Wetenschapspark van Niel. De infrastructuur zal ondernemingen uit de logistieke sector de gelegenheid bieden om innovatieve technologieën en concepten live en virtueel uit te testen, te demonstreren en te beleven. Samenwerking tussen verschillende partners is één van de belangrijkste klemtonen van het project.

Vlaams minister Philippe Muyters: "In een wereld waar de klant vandaag met z'n smartphone bestelt en morgen levering aan huis verwacht, is het geen toeval dat logistiek één van de belangrijkste sectoren is waar we met de Vlaamse regering willen inzetten op innovatie. In dit demonstratiecentrum in Niel zullen zowel grote ondernemingen als KMO's terecht kunnen om samen na te denken en te werken aan innovatieve logistieke oplossingen."

Het project behelst de bouw, inrichting en exploitatie van het 2.000m² grote demonstratiecentrum, bestaande uit een virtueel gedeelte met o.m. multimediaopstellingen en virtual reality, een modulair gedeelte, testruimte, kantoorruimte en vergaderzalen. 

Het projectbudget bedraagt 5.269.000 euro waaraan de Vlaamse regering 2.107.600 en 526.900 euro bijdraagt via respectievelijk de EFRO-middelen en het Hermesfonds. POM Antwerpen en VIL staan in voor de rest van de financiering.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is