Schepencollege verdeelt bevoegdheden

Op 19 december 2012

De voorbije weken werkten beide partijen in een constructieve sfeer aan het bestuursakkoord voor de komende zes jaar, de legislatuur 2013-2018. Dat bestuursakkoord wordt volgende week nog toegelicht. Het nieuwe schepencollege is wel al voorgesteld.

Tom De Vries (38, Open VLD), die de voorbije twaalf jaar al schepen was, wordt burgemeester. Hij krijgt de bevoegdheden Politie, Brandweer, Burgerlijke Stand, Openbare Werken, Openbaar Domein, Feestelijkheden en Sport. Tom De Vries wordt de eerste liberale burgemeester in Niel sinds Louis Boeckx. Die was burgemeester van Niel van 1939 tot 1947.

Bart Van der Velde (Open VLD) wordt eerste schepen. Hij krijgt Financiën, Personeel, Jeugd, Mobiliteit en Gelijke Kansenbeleid als takenpakket.

Eddy Soetewey (N-VA) wordt tweede schepen met als bevoegdheden Buitenschoolse Kinderopvang, Cultuur, (Kunst)onderwijs, Informatie, Communicatie en Erediensten. Soetewey wordt ook voorzitter van de gemeenteraad.

Maritsa Moons (N-VA), de enige vrouw in het nieuwe schepencollege, wordt als derde schepen bevoegd voor Lokale Economie en Horeca, Milieu en Openbaar Groen.

Vierde schepen Tom Caluwaerts (N-VA) mag zich over de Bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, ICT, Toerisme en Erfgoed buigen.

Walter Troch (Open VLD) blijft OCMW-voorzitter en krijgt, als vijfde schepen ook de bevoegdheden Woonbeleid, Seniorenbeleid en Welzijn.

Tom De Vries is de eerste liberale burgemeester in Niel sinds Louis Boeckx. Die was burgemeester in Niel van 1939 tot 1947.

Samen, de Nielse socialistische partij van afscheidnemend burgemeester Freddy Vermeiren, moet voor het eerst in 65 jaar naar de oppositiebanken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is