Overname GBS Niel door GO! Rivierenland is een feit

Op 16 mei 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs

Na ruim 90 jaar Gemeentelijke Basisschool zal het komende schooljaar de GBS Niel ophouden te bestaan en overgenomen zijn door GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Hierbij willen wij vooreerst de inzet van iedereen gedurende al die jaren bedanken. Op de eerste plaats natuurlijk onze leerkrachten maar ook onze directie, administratie en onze ondersteunende diensten. Tot slot ook een woordje van dank aan OVSG, de ondersteunende koepel waarvan GBS Niel steeds van heeft deel uitgemaakt.

 

Onze GBS groeide jaarlijks en leverde steeds kwalitatief onderwijs; getuige daarvan zijn onze talrijke afgestudeerden die allen hun weg gevonden hebben. Toch kijken we, vol verwachting, maar ook met het volste vertrouwen uit naar de toekomst. Een alsmaar groeiende school, de onderwijsvernieuwing en de nieuwe pedagogische en didactische uitdagingen stellen immers hoge eisen aan onze scholen en hun personeelsleden. Zij hebben nood aan degelijke en uitgebreide ondersteuning op vele gebieden: ICT, infrastructuur, communicatie, financiën, pedagogie, methodieken, …

Volgens Eddy Soetewey, Schepen van Onderwijs is de overname een bewuste keuze: “We bouwen verder aan het basisonderwijs van Niel en staan voor een aantal pedagogische en organisatorische uitdagingen. GO! scholengroep Rivierenland zal voor een nog sterkere ondersteuning van de directeur en het schoolteam zorgen. Het garanderen van kwalitatief onderwijs op het grondgebied van Niel is voor ons een absolute prioriteit. We laten de school en alle Nielse leerlingen niet los, maar werken vanaf nu vanuit een regisserende rol en niet meer als organisator van basisonderwijs.”

De overheveling van GBS Niel is een beleidsmaatregel waardoor de school deel zal uitmaken van een organisatie waarvan de deskundige ondersteuning en begeleiding in de onderwijstaken buiten kijf staan. GO! scholengroep Rivierenland maakt deel uit van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. De scholengroep met 26 scholen in Vaartland, Klein-Brabant en Rupel, ondersteunt de schoolteams op het vlak van ICT, communicatie, infrastructuur, financiën, ….

 

Planning volgende schooljaren

Voor de 597 leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool in Niel zal er weinig veranderen. Het onderwijs wordt op 1 september 2019 voortgezet op dezelfde wijze zoals dat nu het geval is: met dezelfde directie en met de vertrouwde leerkrachten. De werkwijze in de klas blijft ongewijzigd en de huidige schoolcultuur blijft eveneens behouden. Schooluren, uurroosters en dergelijke blijven dezelfde. Daarenboven zal de school zelfs meer autonomie krijgen. Aan de huidige regels inzake de vrije keuze van godsdienst, de maximumfactuur en dergelijke wordt in ieder geval niet geraakt. Bovendien engageert het GO! zich om de huidige capaciteit van het gemeentelijk basisonderwijs te behouden en zelfs verder uit te bouwen.

 

Eddy Soetewey: “We staan voor twee uitdagende schooljaren. In schooljaar 2019-2020 heeft de overname door het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap plaats. In 2020-2021 zal de nieuwbouw/verbouwing van de basisschool in Niel volledig afgerond zijn en kunnen we de volledige infrastructuur in gebruik nemen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is