Nieuws uit de Politieraad dd. 23 september 2013

Op 24 september 2013

Gwen Merckx (Korpschef) heeft het zonaal veiligheidsplan toegelicht voor de jaren 2014-2017. De zone gaat zich focussen op drie belangrijke fenomenen:

*Diefstal in woningen                                                                                                                *Intrafamiliaal geweld                                                                                                                     *Verkeersveiligheid

De Zone wil het veiligheidsgevoel van de burger significant verhogen, met een minimum veiligheidgevoel van 50 procent (volgens de bevolkingsbevraging 2013 ligt deze beduidend lager, deze is wel gemeentelijk afhankelijk). In de helft van het zonaal veiligheidsplan gaan we terug een bevraging doen bij de burger en dan kijken we of het veiligheidsgevoel gestegen is. Sluikstorten wordt niet vermeld in het plan, maar de visie is: meer blauw buiten, dus zou dit moeten bijdragen tot minder sluikstortgedrag. De GAS boetes blijven hier nog steeds gelden.

**Het zone commissariaat verhuist naar site Den Brandt.

Om de werking van de wijkdiensten te optimaliseren is het aangewezen om deze te huisvesten op één locatie. Voor Boom en Rumst is er al een beslissing genomen. De wijkdiensten van Niel, Schelle en Hemiksem zullen samengebracht worden in het commissariaat van Hemiksem,zodat de dienstverlening niet zal lijden onder deze optimalisatie.Tevens wordt er in Niel en Schelle een onthaalpunt voorzien waar de wijkagent 19u/per week aanwezig zal zijn.(Dit zal nog steeds in het gemeentehuis zijn zoals voorheen).

**De oude gebouwen (Site Noeverselaan) zullen verkocht worden en de opbrengst zal gebruikt worden om de investeringen van de Zone te financieren.

**Het nieuwe zonecommissariaat beschikt over de nodige accommodatie om de vergaderingen van de politieraad te organiseren. In de toekomst zal de politieraad doorgaan in het nieuwe zone commissariaat.

**Dienstverlening naar de burger toe. Er wordt  steeds getracht deze nog te optimaliseren : uitbouwen van proffesionele call-talking(=voor 80 procent onmiddellijke reactie), bevragingen bij de burgers, facebook, twitter en e-mail.

Auteur Tim Sleeubus (http://niel.n-va.be/tim-sleeubus)

Link Lokale PolitieZone Rupel: http://www.politiezonerupel.be/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is