HEMIKSEM/SCHELLE/NIEL - Op 1 januari 2012 zal de provincie de laatste weg in eigen beheer overdragen aan het Vlaams gewest. Het gaat om de N148 die, over een afstand van ongeveer 7 kilometer, door Hemiksem, Schelle en Niel loopt.

Op 9 november 2011

In Vlaanderen zijn bijna alle wegen in beheer bij het gewest of de gemeente. De provincie Antwerpen beheerde zelf nog een aantal provinciewegen. Die heeft ze sinds 2009 stelselmatig overgedragen aan het Vlaams gewest of aan de gemeenten.

‘De provincie beheert vandaag alleen nog de bovenlokale provincieweg N148 in Hemiksem, Schelle en Niel.', zegt gedeputeerde voor Mobiliteit Inga Verhaert (SP.A). ‘Die gemeenten willen de weg niet overnemen omdat de beheerskosten te zwaar zouden wegen op het budget. Daarom zal het Vlaams gewest vanaf 1 januari 2012 het beheer van de N148 overnemen.'

De provincie besteedde sinds 2009 bijna 580.000 euro aan noodzakelijke en dringende werken aan de N148. Ook tijdens de komende wintermaanden is er nog onderhoud nodig. De provincie zal ervoor zorgen dat de N148 ook bij sneeuw, vrieskou en ijzel veilig berijdbaar blijft.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is