De wildste dromen van onze politici: Stefan Verbeeck

Op 18 december 2017

Het is natuurlijk een utopie om alles te kunnen realiseren wat je wil.

In de veronderstelling dat er genoeg geld vrij ter beschikking is,  verkiezen we investeringen in “aangenaam wonen en leefbare mobiliteit” binnen Niel.

Dit omwille van het feit dat men hiervoor niet kan rekenen op samenwerkingsverbanden met de buurgemeenten en men dus uitsluitend op zichzelf aangewezen is.
Concreet zouden we twee zaken naar voren willen schuiven.  De volledige verdere herontwikkeling van de 2 binnengebieden, met name het gebied tussen Antwerpsestraat/Dorpsstraat en het gebied achter feestzaal Roxy. Dit moeten parkachtige, aangename maar uiterst moderne woonomgevingen worden.  Met veel groen, parkeerplaatsen en ruimte voor stilte/ontspanning en een evenwichtige bewonersmix.

Om dit te verwezenlijken zijn we ook verplicht om de Antwerpsestraat aan te pakken.  Deze moet dan eigendom worden van de gemeente, ze is nu van het gewest. Voetpaden moeten er verbreed worden, zodat je tenminste met een kinderwagen veilig kan passeren en extra groen komen. 

Minstens een deel moet dan enkel richting worden en er moet bijgevolg ook een volledig nieuwe circulatie worden ingevoerd – desnoods met aanleg van nieuwe wegen om het verkeer Boom-Schelle rond het aangename wooncentrum te loodsen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is