Burgemeester Freddy Vermeiren legt eed af

Op 12 oktober 2011

Vermeiren (56) volgt als burgemeester Luc Van Linden op, die op 14 september de strijd tegen kanker verloor. Vermeiren woont in het Nielse gehucht Hellegat. Hij is een voormalig brandweerman en werkte tot vorig jaar bij Opel Antwerpen. Sinds eind augustus vorig jaar is hij met vervroegd pensioen.

In september vorig jaar volgde hij Jim Deridder (Samen) op toen die ontslag nam. Het voorbije jaar was hij schepen van onder meer Onderwijs en Leefmilieu. Nu hij ingezworen is als burgemeester, volgt Danny Wandelaer (47), gemeenteraadslid en partijvoorzitter van Samen, Vermeiren op als schepen.

Sinds juli was eerste schepen Tom De Vries (Open VLD) waarnemend burgemeester. 'Ik nam mijn verantwoordelijkheid. Ik nam even loopbaanonderbreking om meer tijd vrij te kunnen maken voor mijn taak als waarnemend burgemeester. Ik was graag burgemeester gebleven. Maar in het bestuursakkoord van 2006 spraken we af dat de socialisten de burgemeester leveren. En een woord is een woord '

Vermeiren, die pas in 2006 voor het eerst verkozen werd als gemeenteraadslid, zet zo zijn blitzcarrière in de Nielse gemeentepolitiek voort. 'Het gaat snel en het wordt druk. Maar ik ben met vervroegd pensioen. Ik heb alle tijd voor mijn nieuwe taak.'

Voor het eerst in het 850-jarig bestaan van de gemeente Niel, draagt een bewoner van het gehucht Hellegat de burgemeestersjerp.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is