BOOM/RUMST/NIEL/SCHELLE/HEMIKSEM - In de vijf gemeenten van de Rupelstreek zijn 16 nieuwe borden geplaatst die chauffeurs helpen zich aan de maximum toegelaten snelheid te houden.

Op 31 oktober 2011

Overdreven snelheid is één van de vier belangrijkste doders in het verkeer. Het aantal ongevallen met een lichamelijk letsel is in de Rupelstreek de voorbije vier jaar jaar na jaar licht gedaald: van 226 in 2007 tot 207 vorig jaar. De snelheidsinformatieborden moeten helpen om die tendens verder te zetten.

De borden moeten de bestuurders helpen om zich aan de maximum toegelaten snelheid te houden. 'Wie te snel rijdt, krijgt op de borden een droevige smiley te zien. Chauffeurs die de maximum toegelaten snelheid respecteren, zien op de borden een lachende smiley. Waar de borden geplaatst zijn, wordt vaak nog te snel gereden', zegt Veronique Wegge, de woordvoerster van de politiezone Rupel.

De snelheidsinformatieborden staan in Boom aan de Beukenlaan, de Kerkhofstraat en de Kapelstraat, in Rumst aan de Steenweg op Waarloos, de Nieuwstraat, de Tiburstraat en de Lage Vosbergstraat, in Hemiksem aan de Bredestraat, de Bouwerijstraat, de Assestraat, de Hoofdboslaan en de Provinciale Steenweg, in Niel aan de Antwerpsestraat en de Matenstraat en in Schelle aan de Provinciale Steenweg.

'Op basis van de snelheidsinformatieborden worden nooit processen-verbaal opgemaakt. Maar om gewenning bij de bestuurders tegen te gaan zal één bord, samen met de twee andere mobiele snelheidsraders regelmatig verplaatst worden. Langs belangrijke doorgangswegen of waar bewoners aangeven dat er te snel gereden wordt', zegt Wegge nog. In de Rupelgemeenten wordt meer dan één dag op twee geflitst. Waar de snelheidscontroles gebeuren, wordt aangekondigd via Facebook, Twitter en de website www.politiezonerupel.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is