Bezoekerscentrum De Paardenstal aan Walenhoek krijgt nieuw jasje

Op 31 juli 2017

Het natuurhuis 'De Paardenstal', aan de Boomsestraat 221 in de wijk Hellegat ondergaat het komende jaar een ware metamorfose. Dat meldt ons schepen van Ruimtelijke Ordening en Toerisme Tom Caluwaerts "We starten dit jaar begin juli reeds met de renovatie van de gevels en het dak. Het einde van de werken wordt voorzien medio september", verduidelijkt Tom.

 

In samenwerking met de leelingen van GO KA Den Biezerd zal een 'Leuzze' (droogloods) worden gebouwd. Het wordt als het ware een tijdreis naar het verleden waarbij we ons steenbakkerijverleden voor eeuwig willen bevestigen op deze site.

Vanaf heden zullen er ook de nodige begeleide wandelingen op afroep kunnen gebeuren via boeking op www.toerismerupelstreek.be, onder deskundige leiding van Erik De Keersmaecker (Natuurpunt)

"Dit alles is enkel tot stand kunnen komen mits nauwe samenwerking tussen alle partners. Ik wil bij deze dan ook nogmaals iedereen bedanken die zijn ziel in dit project heeft gelegd. Samen zijn we nu eenmaal sterker. In het huidig klimaat kan er met bovenlokale subsidies nog iets dergelijks gerealiseerd worden", besluit een zeer tevreden schepen Tom Caluwaerts.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is