Bart Van Hove stapt over naar N-VA

Op 29 augustus 2017

De kogel is door de kerk. Onafhankelijk gemeenteraadslid Bart Van Hove (ex-Niel Vooruit) stapt over naar N-VA.

Van Hove is momenteel het langst zetelend raadslid te Niel: hij zetelt sinds 1995 in de Nielse gemeenteraad. Eerst als fractieleider voor het Vlaams Belang. Nadien kwam Van Hove op met zijn eigen beweging “Niel Vooruit”. Nu kiest hij dus resoluut voor N-VA.

“Het was al vrij snel duidelijk dat er enorm veel raakpunten waren tussen Niel Vooruit en de Nielse N-VA. Zo streefden we beiden naar bv. de verlaging van de gemeentebelastingen. N-VA heeft ook bewezen dat zij woord hielden en hun verkiezingsbeloften realiseerden, op een tempo dat ongezien was voor onze gemeente. Oppositie voeren tegen een goed beleid was dus quasi onmogelijk. In plaats daarvan verkies ik ervoor om dit beleid te ondersteunen en mijn schouders hier mee onder te zetten”, aldus een opgetogen raadslid Bart Van Hove

 

Ook de Nielse afdeling van de N-VA is heel tevreden met de komst van Bart Van Hove. “Vanuit de meerderheid hadden wij al de nodige appreciatie voor de constructieve manier waarop Bart aan politiek deed. Zo dacht hij steeds mee aan oplossingen, in het belang van de Nielse bevolking. Op het gebied van cijfertjes was hij een echte kei. En bovendien was hij een echte dossiervreter. Toch niet gemakkelijk, zeker als je beseft dat hij nauwelijks interne  steun kreeg. Wij zijn er dan ook rotsvast van overtuigd dat Bart een meerwaarde zal zijn voor de afdeling", verduidelijkt N-VA voorzitter Sven Van Gysel.

 

De overstap naar N-VA gaat gepaard zonder garanties of toezeggingen qua lijstvorming of eventuele uitvoerende mandaten.

Bart Van Hove is 49 en al 25 jaar gehuwd met Els Breugelmans. Sinds 1991 woont het echtpaar in Niel.

Sinds 1994 zetelt Bart Van Hove onafgebroken in de provincieraad en sinds 1995 in de Nielse gemeenteraad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is