Gio Huybrechts (24) is nieuwe voorzitter N-VA Niel

Op 12 mei 2022, over deze onderwerpen: Verkiezingen, Bestuur

Net als in elke Vlaamse N-VA afdeling vond ook in Niel een 3-jaarlijkse bestuursverkiezing plaats.

Als voorzitter verwelkomen we Gio Huybrechts. Gio is 24 jaar en woont reeds 2 jaar in Niel waar hij op 13 mei in het huwelijk zal treden met zijn verloofde Melissa.

Gio: “Ik ben altijd Vlaams-nationalist geweest en volgde het Nielse bestuur sterk sinds ik hier woonachtig ben. Ik ben erg overtuigd van de daadkracht en de verwezenlijkingen van N-VA Niel en stelde me dan ook kandidaat voor het bestuur. Ik neem meteen de sprong naar het voorzitterschap maar ik ben ervan overtuigd dat we met deze sterke ploeg samen zullen werken naar een nieuw succes in 2024 met de volgende gemeenteraadsverkiezingen.”

Kelly Breugelmans wordt secretaris.

Kelly: “In de overgangsperiode naar de nieuwe bestuursverkiezingen heb ik tijdelijk het waarnemend voorzitterschap op mij genomen om de continuïteit van N-VA Niel te garanderen. Ik wil onze leden danken voor de steun tijdens deze periode en voor het harde werk dat achter de schermen verricht is. Zelf voelde ik wel sterk aan dat onze ploeg vernieuwing nodig had.

Ik ben dus verheugd jullie te kunnen aankondigen dat er een nieuwe voorzitter verkozen is. Ik ben ervan overtuigd dat de jonge dynamiek van Gio zeker een boost aan onze ploeg kan geven

Roxanne Leyssen blijft penningmeester. Zij is goed in cijfers en zorgt steeds voor een zorgvuldige boekhouding. We zijn blij dat we op haar kunnen blijven rekenen.

Sven Van Gysel blijft ledenverantwoordelijke. Niemand kan dit beter doen als hij. Hij kent gans Niel en is overal een graag geziene gast.

Ook Pirre Manpaey werd opnieuw verkozen als bestuurslid. Want “als je de Pirre niet kent, dan ben je niet van Niel”. Pirre bekleedt met zijn wijsheid, mensenkennis en kennis van Niel een belangrijke rol binnen ons bestuur.

Het bestuur wordt verder aangevuld met de mandatarissen: schepen Eddy Soetewey en Kenny Van Gysel vanuit het bijzonder comité.

Schepen Soetewey blikt tevreden terug op de verkiezingen. “Ik ben ervan overtuigd dat we een sterke ploeg hebben samengesteld. Een mooie mix in leeftijden en jaren ervaring. Deze ploeg staat dan ook voor een belangrijke uitdaging met name onze afdeling naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 loodsen. Ik heb daar echter het volste vertrouwen in. De eensgezindheid binnen N-VA Niel werd onder andere aangetoond met het feit dat elke kandidaat met een ruime meerderheid van stemmen verkozen werd. Allen hebben we er zin in om er samen voor te gaan.”

 

 

Meer informatie:

Gio Huybrechts

gio.huybrechts [at] n-va.be

0485/749 496

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is