Nielse belastingen blijven dalen

Op 27 oktober 2017

Belastingen: niemand betaalt ze graag, maar ze zijn wel noodzakelijk om de nodige investeringen en de dienstver- lening naar u toe te nancieren. Maar door structurele maatregelen te nemen en slim te investeren, slaagt dit gemeentebestuur er nu al enkele jaren op rij in om de gemeentelijke belastingen te doen dalen.

“Ten eerste heb je de Aanvullende Personenbelasting (APB)”, verklaart N-VA-fractieleider Stefan Verbeeck. “Dat is een soort extra op de belastingbrief die wij elk jaar moeten invullen. Ten tweede bestaan er opcentiemen op de onroe- rende voorheffing. Dit is de belasting die we betalen voor het bezitten van een woning, appartement of grond.”

In de grafiek bij dit artikel kan u de evolutie van de APB de voor- bije 12 jaar aflezen. U kan er niet langs kijken: sinds de N-VA aan de macht is, daalt deze belasting duidelijk. Dat was een verkie- zingsbelofte van de N-VA en sinds onze partij deel uitmaakt van de coalitie in Niel houden we ons resoluut aan die belofte.

Het is trouwens niet de bedoeling dat het hierbij blijft. Ook de volgende jaren willen we deze
dalende trend verderzetten. Een lagere gemeentebelasting zal dan ook een belangrijk verkiezingsthema worden voor de N-VA. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is